Energie besparen is belangrijk omdat het helpt om de wereldwijde opwarming en het klimaatverandering tegen te gaan. In deze blog vind je uitgebreide informatie hoe je als inwoner van de gemeente Wijchen kunt besparen op de energielasten en zo jouw steentje kunt bijdragen aan een duurzamer klimaat. Onze tip is om te starten met een maatwerkadvies energiebesparing door een energiedeskundige in Wijchen.Deze specialist neemt de hele woning op en weet precies hoe jij kut besparen op jouw lasten. Maar waarom is het zo belangrijk om te besparen? Hieronder vind je 3 belangrijke voordelen:

 • De klimaatverandering wordt veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen, zoals het broeikasgas koolstofdioxide (CO2). Door energie te besparen kunnen we de uitstoot van deze broeikasgassen verminderen.
 • Daarnaast helpt energiebesparingsbeleid ervoor dat energiebedrijven minder energie hoeven te produceren, waardoor de energieprijzen lager zullen zijn. In de gemeente Wijchen kan door energiebesparing op korte en lange termijn veel geld worden bespaard.
 • Een ander belangrijk voordeel van energie besparen is dat het de luchtkwaliteit kan verbeteren. Door energie te besparen worden er minder fossiele brandstoffen zoals olie en kolen verbrand. Dit vermindert de luchtverontreiniging en verbetert de algemene luchtkwaliteit.

Meer informatie op Wijchen.nl

Op de website van de gemeente Wijchen vind je het energieloket waar je veel informatie kunt vinden over energiebesparende maatregelen en welke subsidies daar eventueel voor beschikbaar zijn. Eventueel kan je ook een adviseur of coach inschakelen die samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden voor jouw huis.

Hoe kan ik mijn eigen huis verduurzamen?

hillende manieren om je huis te verduurzamen. De meeste energiebesparende maatregelen zijn eenvoudig en relatief goedkoop. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van de verlichting door energiezuinige LED-lampen. Deze lampen gebruiken ongeveer 75% minder energie dan gewone gloeilampen en gaan veel langer mee.

 • Om de warmteverliezen in het huis te verminderen, is het ook belangrijk om de ramen en deuren goed te isoleren. Dit kan worden gedaan door het plaatsen van dubbel glas of ramen met een HR++-coating.
 • Vervang ook je HR-ketel door een energiezuinig alternatief. Moderne warmtepompen zijn een goede optie, omdat ze veel energie besparen.
 • Het is daarnaast verstandig om je eigen stroom op te wekken met zonnepanelen. Hierdoor wordt je jouw eigen stroomleverancier en ben je minder afhankelijk van anderen partijen
 • Er zijn nog veel meer opties: denk aan infraroodpanelen of een zonneboiler

Wat zijn de voordelen van een energiezuinige woning?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het verduurzamen van je woning.

 1. Ten eerste kan het je geld besparen op je energierekening. Door energiezuiniger te leven, kun je de kosten van je energierekening aanzienlijk verlagen.
 2. Daarnaast kan het verduurzamen van je woning ook helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Door energiezuiniger te leven, verminder je de hoeveelheid energie die je nodig hebt om je woning op temperatuur te houden. Dit vermindert de hoeveelheid CO2 die je uitstoot.
 3. Verduurzaming van je woning heeft ook een positief effect op de waarde van je woning. Een energiezuinig huis is vaak in trek bij kopers, omdat het de energiekosten laag houdt. Als je de waarde van je woning verhoogt, kun je er meer voor krijgen als je het verkoopt.
 4. Tot slot kan je energiezuinige woning de luchtkwaliteit in je buurt verbeteren. Door energie te besparen, worden er minder fossiele brandstoffen zoals olie en kolen verbrand. Dit vermindert de luchtverontreiniging en verbetert de algemene luchtkwaliteit.

Conclusie: waarom is een duurzaam huis in Wijchen zo belangrijk?

Energie besparen is belangrijk voor het verminderen van de klimaatverandering en het verbeteren van de luchtkwaliteit. In de gemeente Wijchen kunnen mensen hun eigen huizen verduurzamen door energiezuinige maatregelen toe te passen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het verduurzamen van je woning, zoals lagere energiekosten, een verminderde CO2-uitstoot en een verhoogde waarde van je woning. Als we allemaal ons best doen om energie te besparen, kunnen we de wereld een stuk beter maken.