De badkamer is een van de meeste gevoelige plekken voor een valpartij in huis. Voor gemoedsrust tijdens het douchen is een douchestoel of douchekruk de ideale oplossing. Heeft u moeite met lopen? Het is ook een handig en veilig badkamerhulpmiddel. Bij Vegro koop je een comfortabele douchekruk of douchestoel. Deze zijn er in verschillende modellen zodat je toch zelfstandig kan douchen. De douchekruk heeft klampen waardoor hij erg stabiel staat. Op zoek naar een verstelbare douchekruk? De poten van de douchekruk zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Vegro biedt ook een opvouwbare douchekruk aan. Het is super lichtgewicht en opvouwbaar. Geweldig om mee te nemen.

Verschillende soorten douchestoelen

Douchestoelen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillen soorten, maten en vormen. Zoals:

  • Met een rijdende douchestoel kan een transfer van slaap- naar badkamer gemaakt worden
  • Speciale XL douchestoelen voor mensen met obesitas
  • In hoogte verstelbare douchestoelen die je in de badkamer kunt laten staan
  • Linido douchezitting met rugleuning die je aan de muur bevestigt
  • In hoogte verstelbare douchekruk die past in grote en kleine doucheruimtes
  • Opbouwbare douchekruk die je gemakkelijk kunt meenemen

Waarom een douchestoel gebruiken?

Door de extra ondersteuning van de armleuningen kunt u de douchestoel gebruiken om zittend te douchen. Zeker als je moeite hebt met (langdurig) staan ​​of dreigt te vallen. Het douchezitje kan in de douche zitten. De rugleuning biedt ondersteuning bij het zitten. De armleuningen zijn handig bij het zitten en opstaan ​​om zijdelings wegglijden te voorkomen.

Douchestoelen kunnen ook bij de wastafel worden gebruikt. Je plaatst de douchestoel onder de sproeier in de douche. Je zit (of laat iemand in een stoel) zitten en neemt een douche. De stoelen zijn uitneembaar zodat anderen ongehinderd kunnen douchen. Als de douchestoel armleuningen heeft, kun je zittend of staand tegen de armleuningen leunen. Armleuningen zijn meestal inklapbaar.

Kan ik een douchestoel vergoed krijgen?

Er zijn verschillende manieren om een douchstoel aan te schaffen. Zo kun je ervoor kiezen er eentje te lenen via je zorgverzekeraar of thuiszorg. Daarnaast kun je er ook voor kiezen er eentje te huren bij een willekeurige aanbieder. In dat geval krijg je de kosten van de huur niet vergoed. Zorg er daarom voor, wanneer u een klein budget heeft altijd eerst goed informeert wat de kosten zijn en welke u vergoed krijgt.